Vela Luka – Ostrov Korčula
Facebook

Zavalatica

Domaće maslinovo ulje i vino izvrsnost

Zavalatica je malo otočno mjesto smješteno na južnoj strani otoka Korčule, 30 km od grada Korčule. Zavalatica broji oko 400 stanovnika i nalazi se 2 km od malog gradića Čara propadaju u unutrašnjosti otoka Korčule, u kojem se pošta, ambulanta i drugih objekata potrebnih za opuštajući odmor. U Zavalitici trgovina, caffe bar i restoran, a više lijepih plaža. Plaža “Žitna” se nalazi u susjednoj uvali istog imena oko 300 metara od središta Zavalatice.

Zavalatica će odgovarati ljubitelje pogotovo za odmor obitelji u malom i mirnom i prekrasnom prirodnom okruženju. U blizini otoka Lastova čini Zavalatica idealna polazna točka za obilazak otoka Lastova i u arhipelagu, u kojoj se navodi u pojedinim željama mornara.

Lokalna uglavnom se bavi s turizmom, ribarstvom i vinarija. Dnevno svježe mediteransko voće i povrće, svježa riba i plodovi mora, domaće maslinovo ulje i vino vrhunske kvalitete sigurno će vam pomoći tijekom boravka u Zavalitici osjetiti pravi duh mediteranskog načina života i dalekoj prošlosti. Ljubazni domaćini i izvrsna smještaj u vrlo udobnim, modernim apartmanima, prekrasnom prirodom i kristalno čistim morem jamstvo nezaboravan odmor u ovom skrivenom kutu Dalmacije.